Jdi na obsah Jdi na menu

Souhrn za rok 2019

20. 5. 2020

Zpráva o činnosti sportovního oddílu za rok 2019 akrobatický rokenrol-TK Tornádo-TJ Sokol Lázně Bohdaneč

 

   V roce 2019 u nás trénovaly 2 páry v kategorii žáci, 1 pár v kategorii junior a 3 děvčata v nově vzniklé kategorii Duo Girls pod vedením trenérky a vedoucí paní Ivy Skalové. Tréninky probíhají v sokolovně v Lázních Bohdaneč ve stálém čase od 15:00 do 17:00, v pondělí je trénink pro páry, v úterý se koná trénink pro všechny včetně začátečníků a v pátek je trénink pro soutěžní tanečníky.

   Vystupovali jsme opět na několika plesech na začátku roku 2019. V lednu jsme uspořádali v sokolovně v Lázních Bohdaneč tradiční vystoupení našeho oddílu pro rodiče, příbuzné a další příznivce, kde jsme vyhodnotili a odměnili nejlepší tanečníky za 2018, ukázali vyhrané poháry a diplomy.

  Na konci února byl náš juniorský pár Ševčík-Fišerová zařazen do výběrové párové formace kategorie junior s názvem Candyman, kde byly páry z Prahy, Jihlavy a od nás. Šest týdnů náš pár trénoval 6x týdně, z toho 2x týdně v Praze. Tato formace získala na domácích soutěžích 2x první místo a tak se jí otevřela možnost reprezentovat ČR na Mistrovství světa, které se konalo 7.4.2019 v polském Krakově. Tam získala formace Candyman krásné 9.místo. Reportáž z Mistrovství světa vyšla v Bohdanečském zpravodaji. Na Mistrovství ČR , které se konalo 18.5.,  se formace Candyman stala Mistrem ČR 2019.

Vzhledem ke zdravotním problémům trenérky paní Skalové v měsících květen a červen vedli tréninky Eliška Zavřelová a Lukáš Vašíček, oba bývalí tanečníci z našeho oddílu. Ti byli již déle připravováni, že převezmou oddíl po paní Skalové, která trénuje již 20 let, chtěla svou činnost ukončit a předat oddíl někomu dalšímu.  Tréninky probíhaly ve vyhrazeném čase od 15:00 a proto si oba museli čas napracovávat nebo vybírat dovolenou. Na problém, že nelze najít nikoho na trénování již od 15:00, trenérka Iva Skalová poukazovala již dříve a teď se to ukázalo.

   Letní soustředění proběhlo ve spolupráci s pražskými trenéry ze Sokola Jinonice a proběhlo v Jižních Čechách. Pár Ševčík-Fišerová nacvičoval základy akrobatických figur kategorie junior a vytvářela se jejich soutěžní juniorská sestava, protože v prvním pololetí se plně věnovali juniorské párové formaci Candyman. Ostatní děti se věnovaly nácviku základního kroku a průpravám.

  Ve druhém pololetí nebylo možno posunout začátek tréninků. Pozdější časy jsou v rozpisu cvičení v sokolovně v Lázních Bohdanči plně obsazené a nelze říci, že by se tato situace v dohledné době změnila. Proto se paní Skalová  rozhodla k 31.12.2019 ukončit činnost oddílu. V důsledku toho se někteří tanečníci rozhodli již v září netrénovat a začít se věnovat jinému sportu. V členské základně pro 2.pololetí zůstal jen pár kategorie junior a jedno duo kategorie Duo Girls.

 V závodech 2019 byly dosaženy výborné výsledky s párem kat.junior Ševčík-Fišerová.

Pár kat junior-Matěj Ševčík a Kateřina Fišerová: Tento taneční pár přestoupil letos do kategorie junior. V prvním pololetí se plně věnoval párové juniorské formaci Candyman, s kterým dosáhl výborné výsledky. Ve druhém pololetí se dokončila jejich závodní sestava a již se účastnili závodů jako samostatný pár.

Formace Candyman s účastí páru Ševčík-Fišerová:

23.3.-Praha-Jinonice-1.místo

30.3.-Benátky nad Jizerou-1.místo

7.4.-MS –Krakov-Polsko-9.místo

27.4.-Říčany-1.místo

18.5.-MČR- Kladno-1.místo

19.10.-Říčany-2.místo

16.11.-Praha-Jinonice-2.místo

7.12.-Světový pohár-Zielona Gora-Polsko-13.místo

Odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=OAsJ8mfCIDs&list=PLlHqSc5tFfNA8rWJAT4qScrqXQzKyt9kG&index=55

 

Pár Ševčík-Fišerová -samostatně:

14.9.-Hradec Králové-10.místo

19.10.-Říčany-8.místo

2.11.-Černošice-7.místo

Odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=_E9Ht1MlAro&list=PLlHqSc5tFfNCxKh1HY_dBIbWp5z_nNrMF&index=16

9.11.-Radvanice-5.místo

Odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=8hLFEW-2FDQ&list=PLlHqSc5tFfNCJ5J4rNaWjkCm2CZkMk_Rr&index=6

16.11.-Jinonice-8.místo

30.11.-Jinonice-Vlaštovka-2.místo

 

 Pár kat žáci-Daniel Firszt a Kateřina Nováková- pár je čtvrtým rokem v této kategorii, na závodech se již několikrát probojoval do finále. Tento pár se v prvním pololetí potýkal s drobnými zdravotními problémy, druhé pololetí se rozhodl dále nepokračovat.

30.3.-Benátky nad Jizerou-20.místo

Pár kat žáci-Tomáš Firszt a Aneta Rojková –tanečník v tomto páru dával přednost fotbalu, proto se v prvním pololetí zúčastnil pouze jednoho závodu a v druhém pololetí se Tomáš rozhodl nepokračovat. Aneta pokračuje v kategorii Duo Girls.

30.3.-Benátky nad Jizerou-18.místo

Duo Girls-Aneta Rojková-Veronika Lysoňková-duo vzniklo po rozpadu páru Firszt-Rojková, proto se děvčata účastnila pouze závodů ve 2.pololetí. Na secvičení soutěžní sestavy pro první závody měla děvčata pouze dva týdny.

14.9.-Hradec Králové-6.místo

9.11.-Radvanice-7.místo

Odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=chAjcXHoy5M&list=PLlHqSc5tFfNCJ5J4rNaWjkCm2CZkMk_Rr&index=33

30.11.-Jinonice-Vlaštovka-8.místo

 

     Tímto se loučí oddíl TK Tornádo TJ Sokol Lázně Bohdaneč, ukončuje svou činnost k 31.12.2019 a přeje všem sportovcům i sportovním příznivcům mnoho krásných sportovních zážitků.

 

 

Odkaz na oddílový web:  www.tktornado.estranky.cz

Vedoucí oddílu: Iva Skalová